Wiedza1



Gen TFAP2B, wskazuje optymalny dla każdego z Nas bilans głównych składników odżywczych, a także informuje o możliwości istnienia zaburzeń w wytwarzaniu przez Nasz organizm szeregu ważnych czynników wpływających na zachowanie prawidłowej masy ciała.Badanie genetyczne genu TFAP2B umoż...

Czytaj więcej

Opublikowano wyniki najdłużej trwającego, bo aż 10 lat, badania dotyczącego otyłości. W badaniu wzięło udział 2886 osób z otyłością. Wynik tego eksperymentu jest jednoznaczny, ale jednocześnie niezaskakujący. Trwała utrata masy ciała jest wynikiem odpowiednio ukształtowanych nawyk...

Czytaj więcej

Od dawna wiadomo, że smażenie potraw nie jest najzdrowszym sposobem przygotowywania posiłków. Najnowsze badania donoszą o znacznie większym negatynym wpływie potraw smażonych na wagę osób z predyspozycjami genetycznymi do otyłości. Dlatego osoby otyłe oraz z predyspozycją do otyłości...

Czytaj więcej

Najnowsze badania dają szansę na skuteczną profilaktykę przeciwko niektórym alergiom pokarmowym. Dwa niezależne zespoły naukowców i dwa potencjalnie różne odkrycia, które mogą stać się podstawą nowego postępowania przeciwko rozwojowi alergii pokarmowych.  Genetyczna predyspozyc...

Czytaj więcej

Kwasy Omega- 3 pełną ważną rolę w naszej diecie. Są surowcem energetycznym, działają przeciwzapalnie i zapewniają właściwe funkcjonowanie naszego układu nerwowego. Odgrywają niezwykle ważną rolę dla prawidłowego rozwoju mózgu dziecka, zwłaszcza podczas ostatnich 3 miesięcy ciąż...

Czytaj więcej

Wyświetlone 146-150 z 154 rekordów.